χιονορακέτες στα ζαγοροχώρια

Χιονορακέτες

Χιονορακέτες στα βουνά τού Ζαγορίου

Οι χιονορακέτες είναι ειδικά διαμορφωμένα πέδιλα τα οποία εφαρμόζουν και κουμπώνουν σε οποιοδήποτε τύπο ορειβατικής μπότας και μας διευκολύνουν να κινούμαστε σε μαλακό χιόνι χωρίς να βουλιάζουμε. Είναι μια ασφαλής και σχετικά εύκολη δραστηριότητα ιδανική για όσους θέλουν να περπατήσουν σε χιονισμένα μονοπάτια με μικρό σχετικά κόπο, χωρίς να προηγηθεί κάποιου είδους εκπαίδευση αλλά και για αυτούς που δε γνωρίζουν σκι.

Στο Ζαγόρι το οποίο είναι μια ορεινή περιοχή με βαρύ χειμώνα και πολλά χιόνια οι άνθρωποι από παλιά είχαν επινοήσει αυτοσχέδιες ξύλινες χιονορακέτες από ξύλο Κρανιάς για να περπατάνε με σχετική ευκολία στα χιονισμένα μονοπάτια για την καθημερινή πραγματοποίηση των διαφόρων αναγκών τους.

Σήμερα με τις σύγχρονες χιονορακέτες μπορούμε να περπατήσουμε στα παλιά μονοπάτια τού Ζαγορίου και να θαυμάσουμε την πανέμορφη φύση του στα κατάλευκα από το χιόνι τοπία του χειμώνα. Οι επιλογές διαδρομών είναι πάρα πολλές και σχεδόν ταυτίζονται με όλες τις πεζοπορικές που υπάρχουν στο υψόμετρο της κατοικημένης ζώνης αλλά και ψηλότερα κοντά στους μεγάλους ορεινούς όγκους της Τύμφης, ενώ ανάλογα με τη φυσική κατάσταση της ομάδας επιλέγουμε αυτή που μας ταιριάζει.

* Ανά άτομο που συμμετέχει παρέχουμε ένα ζευγάρι χιονορακέτες και δύο μπατόν